Полiтика конфiденцiйности та захист персональних даних

Завантажити файл

ПОЛІТИКА КОНФІДЕНЦІЙНОСТІ ТА ЗАХИСТ ПЕРСОНАЛЬНИХ ДАНИХ
Загальні положення

Управління Сайтом https://vinnytsia.city (далі ― «Сайт») здійснюється департаментом маркетингу міста та туризму Вінницької міської ради (далі ―Адміністратор).
Офіційна електронна скринька: [email protected]
Адміністратор з великою повагою ставиться до конфіденційної (персональної) інформації всіх без винятку осіб, які відвідали Сайт, а також тих, хто користується наданими Сайтом сервісами, у зв’язку з чим Адміністратор прагне захищати конфіденційність персональних даних (відомостей чи сукупність відомостей про фізичну особу, яка ідентифікована або може бути конкретно ідентифікована), тим самим створивши і забезпечивши максимально комфортні умови використання сервісів Сайту кожному користувачеві.
У цій Політиці конфіденційності та захисту персональних даних (далі ― «Політика») встановлено порядок здійснення Адміністратором обробки персональних даних, види персональних даних, які збираються, цілі використання таких персональних даних, взаємодія Адміністратора з третіми особами, заходи безпеки для захисту персональних даних, умови доступу до персональних даних, а також контактна інформація для користувача щодо отримання доступу, внесення змін та звернення з будь-якими питаннями, які можуть виникнути у вас щодо практики захисту персональних даних.
Ця Політика є невід’ємною частиною угоди між вами та Адміністратором щодо використання Сайту.
При вході/реєстрації на Сайті Користувач дає згоду Адміністраторуна обробку своїх персональних і реєстраційних даних. Якщо відвідувач приймає рішення надати свої персональні дані, він тим самим дає згоду на передачу та зберігання цих даних.

Збір та використання персональних даних
Власником та розпорядником персональних даних користувачів Сайту є Адміністратор.
Адміністратор може обробляти ваші особисті дані, якщо ви добровільно надали свої дані Адміністратору.
При використанні користувачем Сайту Адміністратором здійснюється обробка даних користувача, а саме: даних, що надаються користувачем як при заповненні реєстраційних форм, так і в процесі користування сервісами; файлів cookie; ір-адрес; параметрівта налаштувань інтернет-браузерів (User-agent).

Які дані збираються
Адміністратор збирає тільки ті персональні дані (наприклад, ваше ім’я і прізвище, логін і пароль доступу, адреса електронної пошти, номер контактного телефону, дата народження, стать тощо), які свідомо і добровільно надані вами як суб’єктом персональних даних в цілях використання сервісів Сайту, що відповідно до вимог законодавства є згодою суб’єкта персональних даних на обробку своїх персональних даних відповідно до сформульованої в цій Політиці мети їх обробки.

Обробка персональних даних
Обробка та зберігання наданих персональних даних здійснюється в дата-центрах, де розміщується обладнання, що забезпечує функціонування сервісів Сайту. Надані персональні дані обробляються та можуть зберігатись в Базі персональних даних чи окремій таблиці Бази даних Сайту.
Адміністратор сайту не перевіряє достовірність отриманої про користувачів інформації та не контролює правосуб’єктність користувачів.

Файли cookie
Cookie ― це текстовий файл або файли, які містять невеликий обсяг інформації, що надсилаються веббраузеру і зберігаються на пристрої користувача. До таких пристроїв можна віднести комп’ютер, мобільний телефон або інший пристрій, за допомогою якого користувач відвідує Сайт.
Файли cookie можуть бути вічними (вони називаються постійними файлами cookie) і зберігатися в комп’ютері, поки користувач їх не видалить, або тимчасовими (такі файли cookie називаються сесійними), тобто зберігаються тільки до закриття браузера. Крім того, файли cookie поділяються на основні (вони встановлюються безпосередньо відвідуваним Сайтом) і сторонні (встановлюються іншими вебсайтами).
Важливо:
при повторному відвідуванні користувачем Сайту дані файлів cookie оновлюються;
у більшості випадків веббраузер за замовчуванням допускає автоматичне зберігання файлів cookie на пристрої користувача;
відключення файлів cookie може призвести до обмеження доступу до опублікованих матеріалів та/або неповноцінного функціонування сервісів Сайту.
Адміністратор дбає про своїх користувачів і намагається зробити перебування на Сайті максимально комфортним, для цього Адміністратору необхідно, за допомогою файлів cookie, проаналізувати поведінку, переваги й інтереси користувача. Такий аналіз допоможе Адміністратору поліпшити досвід взаємодії з Сайтом, визначити найбільш зручний інтерфейс і навігацію Сервісу.

Відповідно до класифікації Міжнародної торгової палати (International Chamber of Commerce), Адміністратор використовує такі категорії файлів cookie:
• Строго необхідні файли cookie ― потрібні для пересування користувачем по вебсторінціта при використанні певних сервісів, наприклад, для доступу до захищених сторінок, реєстрації та авторизації, здійснення пошуку по Сайту. Також здійснюють запам’ятовування попередніх дій користувача при переході на попередню сторінку в тій же сесії.
• Експлуатаційні файли cookie ― агрегують інформацію про те, як використовується Сайт. Ці дані зберігаються на пристрої користувача між сеансами веббраузера. Прикладами таких даних можуть бути наступні метрики: час перебування на Сайті, найбільш часто відвідувані сторінки, розуміння, які саме розділи та сервіси Сайту були найбільш цікаві для користувача, наскільки ефективна та чи інша рекламна та/або маркетингова кампанія тощо.
Вся інформація, зібрана за допомогою експлуатаційних файлів cookie, призначена для статистичних і аналітичних задач. Деякі дані файлів cookie можуть надаватися третім сторонам, які мають дозвіл з боку вебресурсу, і виключно для зазначених вище цілей.
• Функціональні файли cookie ― використовуються для збереження параметрів або конфігурацій, які зберігаються на пристрої користувача між сеансами веббраузера. Прикладами таких даних можуть бути наступні метрики: ім’я користувача, фото у профілі, інформація про залишені коментарі, мовна версія Сайту, місцезнаходження, відомості про те, чи надавалася користувачеві будь-яка інформація або обрані переваги раніше, а також інші параметри налаштування Сайту.
Дані файли cookie також дозволяють користувачам дивитися відео, брати участь в інтерактивах (опитування, голосування) та взаємодіяти із соціальними мережами.

Щоб зробити більш приємними враження після відвідування Сайту, зазначені файли cookie запам’ятовують надану користувачем інформацію, підвищуючи ефективність взаємодії з Сайтом.
Деякі дані файлів cookie можуть надаватися третім сторонам, які мають дозвіл з боку вебресурсу і виключно для зазначених вище цілей.
• Цільові файли cookie ― використовуються для надання контенту, який може зацікавити користувача. Ці дані зберігаються на пристрої користувача між сеансами веббраузера. Прикладами таких даних можуть бути наступні метрики: відстежування рекомендованого текстового, графічного, аудіо- та відеоматеріалу, щоб уникнути повторного показу, управління цільовою рекламою, оцінка ефективності рекламних кампаній, інформація про відвідування користувачем інших ресурсів при переходах, а також інші параметри налаштування Сайту.

Сайт може ділитися цією інформацією з іншими сторонами, включаючи медіаклієнтів, рекламодавців, агентства і партнерів за суміжними бізнесами для того, щоб вони надавали якісну таргетовану рекламу.

Cookie-файли сторонніх сервісів і сервісів аналітики
Для оперативної доставки, більш якісного відображення та детального аналізу контенту на Сайті, Адміністратор користується послугами, які є власністю інших сторонніх компаній, таких як Facebook, Twitter, Instagram, Alphabet Inc., Gemius тощо.
Наведені як приклад компанії можуть використовувати файли cookie на пристрої користувача під час роботи на Сайті.
Слід звернути увагу, що Сайт не може вплинути на роботу файлів cookie, які використовуються цими сервісами. Всі необхідні відомості про їх використання можна дізнатися, відвідавши відповідний ресурс.
Умови використання Google Analytics ― http://www.google.com/analytics/terms/ru.html.
Політика конфіденційності сервісу TNS Україна викладена на сторінці https://tns-ua.com/konfidentsialnost.
Політика конфіденційності сервісу Gemius викладена на сторінці http://www.gemius.com.ua/politika-konfidencialnosti.html.
Політика у сфері конфіденційності та персональних даних Bigmir ― http://info.bigmir.net/privacy_policy.

Управління файлами cookie:
Основні веббраузери (перераховані нижче) налаштовані на автоматичний прийом файлів cookie. Для того щоб їх відключити, скористайтеся функцією довідки у своєму браузері. Довідку можна викликати через меню або за допомогою кнопки F1.
Microsoft Edge — https://privacy.microsoft.com/ru-ru/privacystatement.
Mozilla Firefox — https://www.mozilla.org/ru/privacy/websites/#cookies.
Google Chrome — https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=ru.
Opera — http://help.opera.com/Windows/11.50/ru/cookies.html.
Safari for macOS — https://support.apple.com/kb/PH21411?locale=en_US.
Важливо:
конфігурація налаштування файлів cookie для веббраузерів мобільних пристроїв може відрізнятися;
варто нагадати, що повноцінна робота з Сайтом доступна тільки при використанні файлів cookie;
відключення файлів cookie може призвести до обмеження доступу до змісту й неповноцінного функціонування сервісів Сайту.

Щоб звернутися до Адміністратора з приводу використання файлів cookie, надішліть повідомлення електронною поштою на email [email protected]
Якщо користувач не включає використання файлів cookie або навмисно видаляє всі файли cookie зі свого веббраузера, то при подальшому відвідуванні Сайту користувачеві буде повторно пропонуватися включення та використання файлів cookie.
Інформація про користувачів, отримана за допомогою файлів cookie, не продається й не поширюється у відкритому доступі, а також є власністю компанії, якій належить ресурс.

Права та обов’язки Користувача
Користувач має право підписатися на новини сайту, надавши Адміністратору свій email.
Використовуючи Сайт, ви погоджуєтесь з тим, що ви, завантажуючи або використовуючи за його допомогою будь-які матеріали, робите це на свій власний ризик і несете особисту відповідальність за можливі наслідки використання вами обраних матеріалів, у тому числі за шкоду, завданувашому комп’ютеру або третім особам, за втрату даних або будь-яку іншу шкоду, що може бути спричинена цим; Користувач зобов’язується утримуватися від дій, вказаних в розділі «Забороняється».

Адміністратор доводить до вашого відома ваші права як суб’єкта персональних даних, які врегульовані Законом України «Про захист персональних даних», а саме право:
знати про джерела збирання, місцезнаходження своїх персональних даних, мету їх обробки, місцезнаходження або місце проживання (перебування) власника чи розпорядника персональних даних або дати відповідне доручення щодо отримання цієї інформації уповноваженим ним особам, крім випадків, що встановлені законом;
отримувати інформацію про умови надання доступу до персональних даних, зокрема інформацію про третіх осіб, яким передаються його персональні дані;
мати доступ до своїх персональних даних;
отримувати не пізніше ніж за тридцять календарних днів з дня надходження запиту, крім випадків, передбачених законом, відповідь про те, чи обробляються його персональні дані, а також отримувати зміст таких персональних даних;
пред’являти вмотивовану вимогу власнику персональних даних із запереченням проти обробки своїх персональних даних;
пред’являти вмотивовану вимогу щодо зміни або знищення своїх персональних даних будь-яким власником та розпорядником персональних даних, якщо ці дані обробляються незаконно чи є недостовірними;
захищати свої персональні дані від незаконної обробки та випадкової втрати, знищення, пошкодження у зв’язку з умисним приховуванням, ненаданням чи несвоєчасним їх наданням, а також від надання відомостей, що є недостовірними чи ганьблять честь, гідність та ділову репутацію фізичної особи;
звертатися із скаргами на обробку своїх персональних даних до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини або до суду;
застосовувати засоби правового захисту в разі порушення законодавства про захист персональних даних;
вносити застереження стосовно обмеження права на обробку своїх персональних даних під час надання згоди;
відкликати згоду на обробку персональних даних;
знати механізм автоматичної обробки персональних даних;
на захист від автоматизованого рішення, яке має для нього правові наслідки.

Права та можливості Адміністратора Сайту
1. АдміністраторСайту здійснює поточне керування Сайтом, визначає склад сервісів Сайту, його структуру та зовнішній вигляд, дозволяє й обмежує доступ до Сайту, здійснює інші належні права.
2. У разі порушення Користувачем правил порталу Адміністратор має право тимчасово зупинити чи заблокувати на невизначений термін доступ Користувача до Сайту або його окремих сервісів, а в разі неодноразового або грубого порушення положень правил― заборонити доступ до Сайту та видалити обліковий запис Користувача.
3. Адміністратор не займається розглядом та вирішенням суперечок і конфліктних ситуацій, що виникають між Користувачами, проте залишає за собою право заблокувати доступ Користувача до Сайту у разі отримання від інших Користувачів мотивованих скарг на некоректну поведінку цього Користувача на Сайті.
4. Адміністратор здійснює постійний моніторинг програмної частини порталу та залишає за собою право блокувати роботу модулів, якщо виникає підозра на несанкціонований доступ до порталу або втручання в його роботу.
Забороняється
1. Здійснювати пропаганду або агітацію, збудливу соціальну, расову, національну або релігійну ненависть і ворожнечу, пропаганду війни, соціальної, расової, національної, релігійної чи мовної переваги.
2. Розміщувати на Сайті у відкритому доступі або передавати за допомогою особистих повідомлень текстову інформацію, графічні зображення чи інші матеріали, зміст яких є образливим для інших Користувачів чи інших осіб або може бути розцінено як такий, а також повідомлення, зображення та інші матеріали, які дискредитують Користувачів чи інших осіб, містять погрози, заклики до насильства, здійснення протиправних діянь, антигромадських, аморальних вчинків, а так само вчинення будь-яких інших дій, що суперечать основам правопорядку та моральності.
3. Розміщувати на Сайті повідомлення, що містять нецензурні слова і вирази.
4. Розміщувати на Сайті матеріали порнографічного характеру або посилання на Інтернет-сайти, що містять такі матеріали.
5. Розміщувати на Сайті персональні дані, у тому числі контактні дані інших Користувачів або інших осіб без їх попередньої згоди.
6. Вказувати при реєстрації свідомо чужі ім’я, прізвище, по батькові, контактну інформацію.
7. Розміщувати на Сайті у відкритому доступі без попередньої згоди Адміністратора, передавати за допомогою особистих повідомлень без попередньої згоди Користувача текстові повідомлення, графічні зображення та інші матеріали, що містять рекламу, крім випадків, пов’язаних з промотуванням порталу на Сайті.
8. Здійснювати дії, спрямовані на дестабілізацію функціонування Сайту, здійснювати спроби несанкціонованого доступу до управління Сайтом або його закритих розділів (розділів, доступ до яких дозволений тільки за згодою Адміністратора), а також здійснювати будь-які інші дії, які можуть бути розцінені як «мережева атака».
9. Використовувати Сайт та/або його вміст у будь-яких комерційних цілях без попереднього дозволу Адміністратора.
10. Використовувати будь-які автоматичні чи автоматизовані засоби для збору інформації, розміщеної на Сайті, за допомогою автоматизованих систем, «павуків», «роботів», «ботів».
11. Використовувати RSS (Really Simple Syndication) для збору інформації та подальшого ручного чи автоматизованого розміщування на сторонніх сайтах.
12. Використання матеріалів сайту без прямого посилання на нього.
13. Використання фрагментів матеріалу для створення адаптованого, видозміненого матеріалу та публікації його в мережі Інтернет, пресі, ТВ, радіо та інших ЗМІ.
Відповідальність за порушення виключних прав
1. Адміністратор не несе відповідальності за дії Користувачів, спрямовані на розміщення, поширення використання на Сайті об’єктів інтелектуальної власності без належних виняткових або невиключних прав. Всі без винятку об’єкти інтелектуальної власності, що публікуються Користувачами на Сайті без належних прав власності, користування чи розпорядження, розміщуються у виключно ознайомлювальних цілях.
2. Розмістивши свою інформацію будь-якого формату (текстові повідомлення, зображення, відеофрагменти і т. ін.) на Ресурсі, ви автоматично безоплатно надаєте Адміністратору невиняткове право на його використання шляхом копіювання, публічного виконання, відтворення, переробки, перекладу та розповсюдження для цілей Ресурсу або у зв’язку з ними, в тому числі для його популяризації.
Гарантії та відповідальність
1. Користувач гарантує, що їм буде вжито належних заходів для забезпечення конфіденційності облікових даних, які використовуються ним для авторизації на Сайті, та запобігання можливості авторизації інших осіб з використанням його облікового запису.
2. Адміністратор Сайту гарантує таємницю листування, здійснюваного Користувачами допомогою особистих повідомлень.
3. Адміністратор зобов’язується докласти всі розумні зусилля для підтримки Сайту в працездатному стані, однак не гарантує його постійної та безперебійної роботи й не несе зобов’язання щодо забезпечення його безперервного функціонування.
4. За порушення положень правил порталу доступ Користувача до Сайту або його окремих сервісів може бути тимчасово призупинений або заблокований на невизначений термін.
5. За порушення Авторських та суміжних прав Користувач несе відповідальність та може бути притягнений до суду відповідно до закону України «Про авторське право і суміжні права».
6. Власник Сайту (Департамент маркетингу та туризму Вінницької міської ради) не несе відповідальності за збитки, що виникли у Користувачів з причин, пов’язаних з технічними збоями апаратного або програмного забезпечення, а також за збитки, що виникли в результаті дій Користувачів, які явно не відповідають звичайним правилам роботи з інформацією в мережі Інтернет, апаратними засобами чи програмним забезпеченням.

Захист персональних даних
Адміністратор забезпечує застосування всіх відповідних зобов’язань щодо дотримання конфіденційності, а також використовує загальноприйняті стандарти технічних і організаційних заходів безпеки для запобігання несанкціонованому або незаконному розголошенню або обробці такої інформації та даних, їх випадковій втраті, неправильному використанню, зміні, знищенню або пошкодженню. Однак, незважаючи на всі зусилля, Адміністратор не може гарантувати абсолютної захищеності від будь-яких загроз, що виникають поза межами регулювання Адміністратора.
Адміністратор надає доступ до інформації та персональних даних тільки уповноваженим працівникам, які дали згоду на забезпечення конфіденційності такої інформації та даних відповідно до вимог Адміністратора.
Поширення персональних даних без згоди суб’єкта персональних даних або уповноваженої ним особи дозволяється у випадках, визначених законом, і лише (якщо це необхідно) в інтересах національної безпеки, економічного добробуту та прав людини.
Ваші дані зберігаються відповідно до цієї Політики конфіденційності, нашої внутрішньої політики, законів і угод.

Відмова від відповідальності
Дана Політика застосовується виключно для Сайту https://vinnytsia.city, при переході за зовнішніми посиланнями на інші інформаційні ресурси та сторінки в соціальних мережах Адміністратор Сайту не несе відповідальності за дії третьої сторони, а також за інформацію, розміщену на сторонніх ресурсах.

Прикінцеві положення
На Сайті можуть бути посилання на інші вебсайти (виключно в інформаційних цілях). При переході за посиланням на інші вебсайти дія цієї Політики на такі сайти поширюватися не буде. У зв’язку з цим Адміністратор рекомендує переглядати політику в сфері конфіденційності та персональних даних кожного вебсайту перед тим, як передавати будь-які дані.
Для оновлення, отримання доступу, внесення змін, блокування або видалення своїх персональних даних, відкликання згоди на обробку персональних даних, яка булавами надана Адміністратору відповідно до цієї Політики, або в разі наявності будь-яких зауважень, побажань чи претензій щодо Ваших персональних даних, які обробляються Сайтом, будь ласка, звертайтеся до Адміністратора за електронною поштою: [email protected]

Адміністратор залишає за собою право на свій власний розсуд змінювати та/або доповнювати цюПолітику в будь-який час без попереднього та/або подальшого повідомлення.
Адміністраторбуде публікувати зміни в Політиці на цій сторінці.
Ваше подальше відвідування Сайту після будь-яких подібних змін означає Вашу згоду з такими змінами та/або доповненнями. Якщо Ви не згодні дотримуватися цієї Політики, не використовуйте Сайт, а якщо є зареєстрованим користувачем, то залиште його. Вашою особистою відповідальністю залишається регулярний перегляд даної сторінки для ознайомлення з діючою редакцією Політики.